Zo 7 mei: Belvédère, drag theater show

 

 

‘Belvédère: een bijzondere historie in Rotterdam’

Drag Theater Show van PJL Cramm

 

Op zondag 7 mei reizen we terug naar het Belvédère van de jaren 40 en 50, in een unieke combinatie van diner theater, dragshow en historische vertelling. De voorstelling is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Peter en Maaike Troost, een verhaal over liefde, vriendschap, oorlog en jazz in Rotterdam.

 

Peter Cramm schreef het theaterstuk Belvédère en haar rijke historie. De cast bestaat uit: La Obelle, Tina Roxx, Josephine C., Leona Lundi, Rafael di Vittorio, Indy Asinus, Antoinette C.

 

Wanneer: zondag 7 mei 2023

Tijd: show en diner om 17.30 uur (duur totaal inclusief maaltijd ca. 3 uur)

Kosten: €35,00 per persoon inclusief maaltijd en welkomstdrankje; 65+’ers en jongeren t/m 23 jaar betalen € 17,50

 

Een familieverhaal

Peter Cramm, kleinzoon van Peter en Maaike Troost, is opgegroeid met verhalen over Jazzclub Belvédère op Katendrecht. De jazzclub was indertijd in handen van de familie Troost. Toen Peter in de zomer van 2022 bij de opening van de expositie ‘Henkes Parade’ als dragqueen La Obelle het huidige Verhalenhuis voor het eerst binnenstapte barstte een creatief vuur in hem los. Hij verzamelde een groep gepassioneerde collega drag-performers om zich heen en al snel was de basis voor ‘Belvédère, de voorstelling’ gelegd. Geïnspireerd door de verhalen van de familie en het boek ‘Maaike… een geschenk van Aphrodite’ van (grootvader) Peter Troost ontstonden direct de contouren voor de show. De creativiteit van de cast gaf de verdere invulling.

 

Iedereen is van harte uitgenodigd deze unieke show – inclusief maaltijd – bij te wonen.

 

Peter en Maaike © collectie familie Troost



Reacties zijn gesloten .