Zo 7 nov.: Jazzlunch/brunch Tin Tin draait Blue Note

 

Op zondag 7 november is Deejay Tin Tin opnieuw de host in jazzclub Belvédère. Deze zondag ussen 13 en 17 uur zal het beroemde Blue Note label centraal staan. Sinds haar oprichting in 1939 is het label toonaangevend geweest in de jazzwereld. Artiesten als Art Blakey, Hank Mobley, Sonny Clark en Horace Silver werden bekend. Naast deze artiesten zullen ook minder bekende grootheden de revue passeren.

 

Bovendien is er een heerlijke Griekse lunch of brunch uit de Volkskeuken door gastkok Anni Kakazianni. Reserveren hiervoor kan € 10 p.p. via deze link.

 

Wat: Tin Tin draait Blue Note

Wanneer:  zo 7 november 2021 tussen 13 en 17 uur

 

 

 

Over Deejay Tin Tin

David Zee werd in 1962 op Katendrecht geboren en groeide op in een gezin met zeven kinderen. Zijn opa, Assei Zee, was een Chinese zeeman die zich in Katendrecht vestigde nadat hij met een Hollandse vrouw was getrouwd. Dat gaf toen veel commotie, zijn oma werd het Nederlanderschap ontnomen, zij werd Chinees. Zo ook de kinderen die in Katendrecht ter wereld kwamen. Jaren later toen zoon Kees, Davids vader, ging trouwen, gold dit opnieuw. David volgde de Horecavakschool en werkte vanaf zijn veertiende jaar in de horeca. Van het geld kocht hij zijn eerste draaitafels, versterker en speakers. David: “Ik was na de aanschaf van twee lp’s van Charlie Parker bezeten geraakt door jazzmuziek. Al mijn geld ging op aan jazzplaten, die ik kocht bij Jazzcenter Den Haag.” Hij werd door de eigenaar in dienst genomen en zo werd hij adviseur van vele jazzliefhebbers, muzikanten en programmeurs.

Begin jaren tachtig was hij de eerste deejay, die tijdens het North Sea Jazz festival de muziek verzorgde tussen grote acts in. Vanwege zijn geborstelde kuif noemden vrienden hem Tin Tin, vertaling van Kuifje, dat werd zijn artiestennaam. Hij draaide vervolgens in alle grote clubs en discotheken in Nederland, waaronder Nightown, de Roxy en Paradiso. Een hoogtepunt was een optreden als deejay in Londen in The Blue Note club en later ook in het Jazz Café.

 

 Reacties zijn gesloten .