Zo 8 okt.: Uit de Griekse keuken: Marseilles, verre dochter

Tegelijkertijd met de hedendaagse erfgoedtentoonstelling Rotterdam Metamorfosen over de Rotterdamse Grieken presenteert Verhalenhuis Belvédère ook twee film- & verhalendinerprogramma’s.

   

Zondag 8 oktober van 16 tot 20 uur is de eerste. We trakteren de bezoekers op:

* een Grieks-Rotterdams verhaal (in beeld en woord)

* een heerlijke Griekse maaltijd uit de Volkskeuken én

* een documentaire van de hand van Markos Gastin te weten Marseilles, verre dochter. Een première voor Nederland!

 

In de documentaire Massalia, makriní kori (Marseilles, verre dochter, 2004, 87´) staan de Grieken van Marseilles centraal. Zij hebben nog een langere geschiedenis met hun stad dan onze Grieken met Rotterdam. Vanaf het begin van de 19e eeuw arriveerden rijke kooplui uit Chios en Konstantinopel in Marseilles, in de twintiger jaren van de 20ste eeuw gevolgd door de straatarme Kleinaziatische Grieken, die de gruwelen van de Catastrofe van 1922/23 ontvlucht waren. Hoe gaan die Grieken, waarvan de oudste families bijna twee eeuwen in de Franse havenstad wonen, om met hun dubbele identiteit? De familieverhalen verzoenen hen met hun twee zielen. Mevrouw Yetou leidt ons door de film en helpt regisseur Markos Gastin de familieverhalen te verzamelen.

De documentaire is Engels ondertiteld. Zie hier het voorproefje!

 

Programmatijden

15.30 uur inloop

16.00 uur welkom, verhaal van Rotterdamse Griekse familie

16.15 uur documentaire

17.45 uur napraten, tentoonstelling kijken en eten uit de Griekse Volkskeuken

20.30 uur einde, uitloop

 

Kosten

De film kost € 5,–, samen met de maaltijd en welkomstdrankje zijn de kosten € 15,– p.p. De kaarten zijn in de voorverkoop te koop via deze link:

tickets

 

Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Aan de deur worden de resterende tickets verkocht, maar we adviseren de kaarten in de voorverkoop te kopen. Met vragen of voor meer info bel  010 720 0997 of mail naar  help@verhalenhuisbelvedere.nl  

 

Let op:

Op zaterdag 4 november worden twee documentaires van Dimitris Koutsiabasakos vertoond. De regisseur zal zelf aanwezig zijn om met zijn verhalen een extra dimensie te geven aan zijn films! De groenteboer begint om 17.00 uur na een korte inleiding en eindigt rond 18.15 uur. Daarna Q & A met de regisseur. Stille getuige begint om 20.00 uur, na afloop gelegenheid om met de regisseur na te praten. De avond begint met een verhaal/presentatie van de Rotterdamse beeldend kunstenaar Maria Ikonomopoulou.

De kosten zijn € 5,– per film, 1 film met maaltijd kost € 15,– en 2 films met maaltijd € 20,–. Kaarten voor 4 november kun je kopen via deze link: tickets 4 november

 

 

 Reacties zijn gesloten .