Zo 11 feb.: Luisterbrunch – Verhalen van de ’s Gravenweg

Zo oud als de weg naar Kralingen. De weg uit dit bekende gezegde verwijst naar de ’s-Gravenweg in Rotterdam, Kralingen-Oost. Maar wie wonen er aan deze oudste weg van Rotterdam? Wat weten zij van haar geschiedenis, hun huis en hun omgeving? Welke verhalen schuilen er achter de monumenten, de buitenplaatsen, de tuinderswoningen en de ophaalbruggen?

De Verhalenkeet, Belvédère’s mobiele opnamestudio, reisde naar de ‘s-Gravenweg om de persoonlijke verhalen van bewoners in audiovorm op te nemen en vast te leggen. Van de meest memorabele fragmenten stelden wij een compilatie samen, die we presenteren in de vorm van een Luisterbrunch op zondag 11 februari aanstaande, van 11 tot 14 uur.

 

foto links Jaap van Waning in de Verhalenkeet, rechts foto uit privécollectie Jaap van Waning

Kom luisteren naar de verhalen van de ‘s-Gravenweg, de oudste weg van Rotterdam, door bewoners zelf verteld.

Programma
10.30 uur: Inloop, welkom
11.00 uur: Verhalen van de ’s-Gravenweg deel 1
12.00 uur: Brunch uit de Volkskeuken
12.45 uur: Verhalen van de ’s-Gravenweg deel 2
13.30 uur: Napraten, mogelijkheid tot rondleiding door het verhalenhuis
14.00 uur: Einde, uitloop

Kosten
De Luisterbrunch kost €15,00 per persoon inclusief de brunchmaaltijd, een welkomstdrankje en onbeperkt koffie/thee. Voor BKO leden €10,00 per persoon. Klik op onderstaande link voor de aankoop van een kaartje
ticket

Let op: alle vertellers zijn vanzelfsprekend onze speciale gast en kunnen ook iemand (gratis) meenemen. Graag wel reserveren via mail naar
reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl of via telefoon 010 720 09 97. Geef duidelijk aan uw naam, aantal personen, of u BKO-lid of verteller bent, en eventuele (di)eetwensen. U ontvangt een bevestiging.

Samen via hoofdtelefoons samen luisteren naar de verhalen door bewoners zelf verteld, is een ontmoeting en een ervaring die u niet snel vergeet. Wij nodigen u van harte uit de Luisterbrunch ‘Verhalen van de ’s-Gravenweg’ mee te maken.Reacties zijn gesloten .